Konsert den 21 juli, LISAS kommer till Ås Trädgård

Klubb SAM & Storsjöyran presenterar:
LISAS
Lisa Rydberg (fiol)
Lisa Långbacka Eriksson (accordion)

Plats: Ås Trädgård

Tid: 19.00

Småskalig akustisk “slow music” för själen inleder Yranveckan mitt bland kravodlade morötter i den mysiga packlokalen (intill butiken) vid Ås Trädgård!

Lisa Rydberg (fiol) och Lisa Eriksson Långbacka (accordion) är två unika röster på den svenska folkmusikscenen. Duon bildades 2011 och i år kom deras kritikerrosade debutalbum “Fiddle & accordion conversations”, där de två Lisorna bjuder på musik som nyfiket tänjer på genregränser och deras samspel kännetecknas av lyhördhet och innerlighet. Po Tidholm gav den 5/5 i betyg i DN: “Lisa Rydberg är klassiskt skolad, fioltonen är gräddig och återhållen på samma gång. Lisa Långbackas dragspel är mjukt och skapar en fantastisk dynamik och värme. Samtalet dem emellan är väldigt osjälvisk och resultatet är inget annat än superfint”.

Repertoaren består, vid sidan av traditionella låtar från framför allt Hälsingland och Dalarna, av egna kompositioner som speglar deras musikaliska förankring i folkmusik, barockmusik, tango, m.m.
Lisa Rydberg har under många år medverkat som en av medlemmarna i “Jul i Folkton” och har hörts med bl.a. Sofia Karlsson, Lina Nyberg, Gunnar Idenstam och Sarah Riedel.
Lisa Eriksson Långbacka har turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson och Norrbotten Big Band.

Förköp: Visit Östersund & Tickster: 150 kr (vuxen) / 100 kr (stud/ungdom u 26) – inklusive alla avgifter!
Biljetter i dörren: 180 kr (vuxen) / 120 kr (stud/ungdom u 26)
Medlem i klubb SAM: 20 kr rabatt

Konserten arrangeras i samarbete med Storsjöyran med särskilt stöd från Krokoms kommun, Regionförbundet Jämtland/Härjedalen och Kulturrådet.