Sommarjobb 2018

Sommarjobb 2017 är redan passerat! Välkommen att anmäla er till sommarjobb 2018. 

——

Vill du jobba som ogräsrensare på Ås trädgård i sommar? På den här sidan hittar du anmälningsformulär och information.

I slutet av juni och början av juli varje år samlar vi en grupp ungdomar som rensar morötter och rödbetor tillsammans med oss. Vi vänder oss till dig som är mellan 14-18 år och som inte är rädd för lite jord under naglarna, vi jobbar mellan 09-15 med två pauser, anställningen är på ackord och omfattar 4-5 dagar i slutet av juni och början av juli.

Att arbeta på ackord innebär att vi betalar för varje rad du rensar, varje år ser det olika ut på grönsakslandet och vi sätter ackordet samtidigt som vi rensar, en vanlig lön brukar vara mellan 50-80kr/timmen. Det här är ett arbete som passar dig som inte haft så många jobb tidigare, men för personer över 18 är det svårt att komma upp i en skälig timlön.

Det vi gör när vi rensar är att ta hand om våra morötter, rödbetor och lök så att de slipper tävla om utrymmet på grönsakslandet. Genom att göra det här för hand behöver vi inte bespruta med bekämpningsmedel som förgiftar grönsakerna, marken och miljön – du som kommer och jobbar som ogräsrensare är alltså jätteviktig för att det ska bli friska och stora grönsaker till skörden! :)

Checklista för ogräsrensare:

    • Medtag lunch. Vi har tyvärr ingen mikrovågsugn att tillhandahålla och vi äter vanligtvis ute på gräsmattan på gården. Pauserna är mellan 11:30-12:00 och 13:30-14:00.
    • Oömma kläder. Vi kryper på alla fyra hela dagen så ta med oömma och sköna kläder.
    • Regnkläder om det ser ut att bli lite regn. Om det surnar till rejält ställer vi in rensningen, men en skur arbetar vi oss igenom.
    • Arbetet börjar klockan 09, det är viktigt att alla är på plats på gården då.

Välkommen!